Det här bör du veta om Bitcoin

Bitcoin började för några år sedan att rusa i värde och slog under en tid rekord på rekord. Tidvis fick man betala tusentals dollar för en enda enhet av valutan. Det har självklart gjort att många intresserat sig för Bitcoin. I den här artikeln förklarar vi på ett enkelt sätt hur Bitcoin fungerar, vad Blockchain är för något och hur du gör för att köpa den via din smartphone, dator eller surfplatta.  

Bitcoin är en så kallad kryptovaluta vilket innebär att den existerar och ges ut utan inblandning av någon centralbank. Bitcoin genereras i nätverk av så kallade Bitcoin-miners, vilket enkelt uttryckt är datorer som står och tuggar igenom mängder av data. När en viss mängd data tuggats igenom så genereras en Bitcoin. Vem som helst kan ägna sig åt så kallad Bitcoin-mining. Att investera i bitcoin är enkelt och görs via pålitliga förmedlare som BTCX.

Även om Bitcoin inte ges ut av någon centralbank så finns det ändå inprogrammerade regler i valutan. Det finns till exempel ett tak på hur många Bitcoins totalt som ska genereras på 21 miljoner. Taket är planerat att uppnås år 2040 och en konsekvens av det är att det genereras allt färre Bitcoins med tiden. Vill du veta mer om det kan du läsa en artikel i Expressen där det förklaras på ett bra sätt. I metro.se ger de också en god sammanfattning på hur Bitcoin funkar.

Såhär köper du Bitcoins

Bitcoins värderusningar har skapat stor uppståndelse och gjort att intresset för valutan blivit enormt. En följd av det är inte minst att antalet förmedlare av Bitcoin slagit i taket. Att köpa Bitcoin är enkelt och något du kan göra på alla typer av enheter med tillgång till internet. Det du behöver göra är att:

  • Registrera en adress för din plånbok på blockchain.info.
  • Därefter behöver du bli medlem hos någon sida som säljer Bitcoin. Vi rekommenderar BTCX.
  • Göra en överföring mellan din vanliga bank till den sida du nyss blivit medlem hos.
  • När överföringen är klar kan du växla in dina pengar mot Bitcoins.

Läs mer här.