Så skyddar du mobil och dator på bästa sätt

Att skydda sin mobil och dator är viktigt för att öka livslängden på din teknik. Med ett bra skal, fodral och skärmskydd ser du till att dina teknik prylar håller längre. Den ökade livslängden är bra både för plånboken och miljön.

Att ständigt köpa ny mobiltelefon eller dator är ett stort resursslöseri. Det är både dyrt och har en stark negativ påverkan på miljön. Genom att skydda dina tekniska utrustning med bra skydd kan förlänga livslängden med flera år. Här kan du läsa mer om hur du skyddar din mobil och dator på bästa sätt.

Skydda med skal och fodral

De smarta telefonerna och laptopen får hänga med överallt. Det gör även att de riskeras att utsättas för stötar, damm och smuts under dagen. Ett skyddande mobilskal eller datorfodral från https://techhuset.se/ ser till att din teknikutrustning undviker repor, smuts och krosskador. Techhuset erbjuder alla möjliga tillbehör och skydd till din smartphone, smartwatch och dator. De erbjuder även snabba leveranser och fri frakt. Den svenska Internetstiftelsens rapport visar att digitaliseringen i Sverige sker rekordsnabbt. Svenskarna uppkopplade i allt större utsträckning vilket ställer krav på att ha bra skydd till den teknologiska utrustningen. En förstörd telefon eller dator kan bli ett problematiskt avbrott i vardagen.

Viktigt med skärmskydd

De ömtåliga skärmarna på dagens mobiltelefoner går lätt sönder och därför är det viktigt att de skyddas med ett skärmskydd. Att slänga din mobil när skärmen får en spricka är ett stort slöseri på resurser.

“Och en enda smarttelefon kan ge upphov till 86 kilo avfall, så miljöpåverkan är stor.” Det skriver Expressen i en nyhetsartikel om den mobilens miljöpåverkan.

Telefonen innehåller ett stort antal metaller samt plast och andra material som påverkar miljön negativt.