Fördelar med jobbmobil

Många som är anställda på en arbetsplats får förmånen att använda en jobbmobil, som även kan nyttjas för privat bruk. Telefonen ägs förvisso av arbetsgivaren, men du kan använda den för allehanda syften och slipper köpa en ny modell för flera tusenlappar. Dessa mobillösningar har numera dessutom ersatt fasta telefoner på många arbetsplatser.

Jobbmobilerna har fasat ut de fasta telefonerna, eftersom de flesta anställda rör sig mycket i arbetet. Numera går det också att installera en mobilväxel så att samtliga anställda kan kommunicera. Det mobila arbetslivet har växt storartat och med en jobbmobil är du alltid nåbar och kan samtidigt få en full funktionalitet inom alla avdelningar när du och dina kollegor behöver stå i förbindelse med varandra.

Smarta mobila växellösningar

Det är inte alltid du befinner dig vid skrivbordet för att svara i telefon på arbetstid, och då är till exempel en mobilväxel det ultimata sättet att bli din egen sekreterare. I funktionen som kan erhållas från en rad operatörer, kan du och dina kollegor meddela varandra eller ta emot gruppsamtal på språng. Växeln inkluderar både mobilnummer och fastnätsnummer och det går till och med att skicka SMS på det fasta numret.

Branschen har utvecklat allt smartare lösningar som också inkluderar dator för en optimal kommunikation. I slutändan bidrar detta givetvis till en bättre effektivitet, både mellan anställda och eventuella kunder som behöver snabba svar och återkopplingar. Med den goda ljudkvalitén som dessa nya lösningar åstadkommer, blir det också betydligt enklare att uppfatta rätt meddelande från receptionister och kollegor och därmed undvika feltolkningar. Paketen köps hos olika operatörer och appar nedladdas för att ge en fullfjädrad dialog och lätt åtkomst.

Bekvämligheten med jobbmobil

Förutom att chefen och kunderna på arbetsplatsen blir nöjda och belåtna över det klarspråk som medföljer mobila växlar, kan det inte nog påpekas hur bekvämt för den enskilde det är att äga en jobbmobil. Det finns givetvis nackdelar också, som att man använder den för mycket och inte kopplar av utanför arbetstiden. Det gäller även att komma överens med chefen om vad du har rätt att utnyttja din telefon till, utan att spränga budgetar eller gå över gränserna. Observera att företagsinformation lätt kan läcka ut om du använder din jobbmobil för privat bruk på fel sätt, så se över villkoren med din chef först innan du tar ut svängarna i samtalen.