En för smart telefon

Vi säger inte mobiltelefon så mycket längre. Nu är det smartphone som gäller, då det är en smartphone som de flesta av oss har. Och som vi använder den. I allt från att planera in inköp till att vakna och få oss motiverade av att träna. Kanske kommer vi snart inte längre sakna vår respektive då vi har fullt upp med mobilen och har aldrig en stund för att andras ut och känna oss ensam. För visst använder vi mobilen till allt? Ja, 49% av svenskarna väljer att ta med sig sin smartphone hela vägen in till toaletten.

”Men det är få som tar tillfället i akt och snackar skit under toabesöket. Den vanligaste smartphone-aktiviteten är i stället att använda sociala medier som Facebook och Twitter, följt av att sms:a. Bara en av sex ringer upp någon på toaletten.” (läs hela artikeln)

Dock kan man undra om detta inte är samma sak som att ta med sig toalettlektyr in för att ha som underhållning. Och det är det inte, då du är fortfarande själv med dig tidning. Med smartphonen kan du ta emot samtal, sms eller hålla en konversation genom sociala medier. Du släpper med andra ord in människor till din mest privata plats. Förr var vi besvärade av att medierna kom in i den privata sfären, nu tar vi till och med, med oss dem in på toaletten.

De gamla grekerna skrattar åt oss

Vi har våra vänner, vårt minne och vår Siri i telefonen. Om batteriet tar slut slutar en stor del av oss att fungera. För minsta lilla påminnelse är vi tvungna att skriva ner det i våra anteckningar eller boka in det i vår kalender. För om vi inte gör det så kommer vi med stor sannolikhet att glömma. Tänk hur det var hos de gamla grekerna, de som mindes hela teaterpjäser och lagboken. De skulle skratta åt oss och undra vad som var felet. För, när teknologin och utvecklingen går framåt, verkar det som att evolutionen gått bakåt. Vi blir bara mer och mer snurriga och måste förlita oss på tekniken för att stå rakt och att inte gå runt i cirklar. Men, det är bara att gilla läget och behöver vi en iphone eller ipad reparation så finns det alltid en butik nära till hands. För inte ska vi väl behöva glömma något viktigt.