Låt någon annan ta dina samtal

Dagen IP-telefoni erbjuder många lösningar för oss människor, förutom att det tillåter mobilanvändare att ringa gratissamtal så kan man också som företagare välja att använda en IP-Centrex via Unotelefoni.se. Med IP-Centrex innebär det att man som företagare med flera bollar i luften kan överlåta sina inkommande samtal till en professionell telefonväxel. Det är en virtuell telefonväxel och du som företagare äger inte din egen telefonväxel utan får hyra en plats hos Uno Telefoni. Lösningen är smart då ni slipper ta itu med det tekniska men också att växeln flyter på och era kunder möts av en professionell telefonist. Många företag väljer denna lösning till sin fördel då den medför en lägre kostnad för bland annat underhåll och att telefonin är anpassningsbar och växer om ni gör det. Risken för att företagets kunder skall hamna i en telefonkö blir då alltså lägre.

 

Förändrade villkor inom IP-telefoni

I dagarna har det kommit fram att bolag förlorar pengar på IP-telefonin går över en dataanslutning och när den gör det över mobilen så kan man sköta sina samtal gratis för de som har fritt Internet i sitt abonnemang. Därför kommer telebolagen att införa en kostnad för denna typ av samtal, det positiva är att företagen slipper se någon skillnad då IP-Centrex ligger på en fast uppkoppling.

I ett desperat försök att stoppa utvecklingen har en del telebolag försökt hindra kunderna från att ringa med Skype och liknande tjänster för ip-telefoni. Enligt en rapport som PTS och de övriga regleringsmyndigheterna i Europa tagit fram gäller det mer än var femte mobilanvändare i Europa.”