Nu släpps Apple Watch

Nu kan det vara dags för nästa stora teknikpryl, och den här gången handlar det om en ”smartklocka” från Apple. Frågan är om den kommer bli så populär, med tanke på hur mycket man får punga upp för att ha den smarta klockan runt handleden.

937097-man-s-watch

Vi skrev för ett tag sedan om att smartphones kom in i våra liv och förändrade dem förevigt.

”Vi talar givetvis om våra älskade smartphones, som vi inte ens skulle vilja tänka på att leva utan nu när vi vet hur mycket de faktiskt gör för oss i vår vardag.” Läs mer.

Smarta klockor – nästa heta teknikpryl?

Nu kan vi som sagt inte tänka oss hur det var innan vi hade dem och vi kan inte heller tänka oss ett liv utan dem.  Nu när mobiltelefonerna är en sådan självklar del i våra liv, kan man ställa sig frågan när nästa revolutionerande teknikpryl kommer in i våra liv. Möjligtvis kan det vara nu när de ”smarta klockorna” kommer. Apple, som står bakom de mest sålda smartphones Iphones, har nämligen nu gått ut med ett datum när deras Apple Watches kommer. Den 24 april är det som gäller för amerikanarna, medan vi svenskar får vänta ytterligare en tid, skriver Dagens Nyheter.

Blir dyra att köpa

Med tanke på prislappen för de här klockorna, kommer de nog inte spridas till den breda massan i alla fall. Den billigaste varianten kostar nämligen 349 dollar och den dyraste 10 000 dollar. Den dyraste klockan är en i 18-karats guld och säljs i begränsad upplaga. Den billigaste varianten heter Watch Sport och är tillverkad i aluminium. Ett antal typer av armband finns tillgängliga.